Nasze pasieki na szlaku kulinarnym „Świętokrzyska Kuźnia Smaków” - Gmina Mirzec

Sławomir Surdy właściciel pasieki „Mirsa” z Mirca oraz Rafał Zacharski właściciel pasieki „Dobra Pszczoła” z Małyszyn Dolnego odebrali certyfikaty potwierdzające wpisanie prowadzonych przez nich gospodarstw na szlak kulinarny „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”.

Wręczenie certyfikatów odbyło się podczas konferencji ”Świętokrzyska Kuźnia Smaków – marka lokalna” zorganizowanej przez Świętokrzyski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Modliszewicach, która odbyła się w środę 16 listopada w Strawczynku. Konferencji towarzyszyła wystawa produktów wytwarzanych w gospodarstwach, które dołączyły do szlaku kulinarnego. Gminę Mirzec reprezentowały dwie pasieki: „Mirsa” Sławomira Surdego z Mirca oraz „Dobra Pszczoła” Rafała Zacharskiego z  Małyszyna Dolnego. Właściciele pasiek odebrali certyfikaty potwierdzające przynależność do szlaku kulinarnego „Świętokrzyska Kuźnia Smaków”. Goście, którzy uczestniczyli w wydarzeniu mogli spróbować produktów oferowanych przez wystawców. Stoiska pasiek z gminy Mirzec odwiedził wójt gminy Mirzec Mirosław Seweryn, który pogratulował Sławomirowi Surdemu i Rafałowi Zacharskiemu dołączenia do szlaku kulinarnego.

Powrót do góry