Pasieka Dobra Pszczoła oraz „Wanilia i migdały” gościły gości z Małopolski w ramach Dziedzictwa Kulinarnego Województwa Świętokrzyskiego.

W środę 1 czerwca w Pasiece „Dobra Pszczoła” w Małyszynie w ramach wyjazdu studyjnego gościli członkowie i potencjalni członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Małopolska. Wizyta była częścią programu realizowanego przez Instytut Rozwoju Obszarów Wiejskich i Urząd Marszałkowski Województwa Małopolskiego. Właściciele pasieki Małgorzata i Rafał Zacharscy dla gości zorganizowali miodobranie w plenerze połączone z degustacją  produktów oferowanych przez pasiekę i ‘Wanilię i migdały”: wyśmienite ciasta, chleby, pierogi oraz wyprodukowane w pasiece miody i produkty pszczele. Odbyło się też mnóstwo ciekawych rozmów na tematy związane z działalnością gastronomiczną i pasieczną.

O autorze

Exit mobile version